NSU-Prosjekter

Passer akkurat inn... Per Glad

Per sin Prinz 4

Pers Prinz 4
Min NSU historie starter omtrent i 1980 da jeg var 10 år gammal,
Min kjære tante som bodde i Ytre Enebakk hadde fått seg en Prinz 1000 slik at hun kunne dra på jobb inn til Oslo, etter hva jeg har hørt var tante veldig stolt av den lille bilen sin, det var ikke alle kvinner som var i jobb og hadde egen bil rundt 1980.
Den lille kule bilen med den tøffe lyden har aldri sluppet taket i minnet mitt.
Vi spoler fram til høsten 2016 da jeg etter et års tid med aktiv sjekk på bruktmarkedet fant min nye Prinz, en 69 mod Prinz 4 solgt originalt i Finnmark og brukt av samme eier fra 1969 fram til ca 2000, da den ble solgt til en nabo, kun brukt sommeren 2000 for så å bli satt på lagring i en låve i tørre Finnmark så jeg det som relativt trygt å inngå handel basert på bildemateriale og samtaler med selger.
Kjøp ble inngått og etter konstruktive samtaler ordnet selger med transport og da var det bare for meg å spenne på bilfrakteren og kjøre de tre kilometerne hjem med Prinzen.
Etter hjemkomsten ble bilen forsøkt startet og etter litt kos og et par drammer så startet Prinzen med den velkjente lyden etter 16 år i ensomhet.
Nå viser kalenderen 14. Nov 2016 og det nye gullet som er det nye navnet min bedre halvdel har gitt Prinzen blir plassert på plenen foran huset, greit å ha liten bil når man bor i borettslag, planen nå er å få en oversikt over hva som må utbedres, jeg ønsker å prioritere teknisk tilstand og senere gjøre tiltak rent kosmetisk.
Etter en kjapp gjennomgang prioriteres følgende: overhaling av hjuloppheng, bremser, clutch, samt utbedre rust i høyre bakre støtdempertårn og bytte dekk.
Mens jeg nyter varmen inne står Prinzen ute pyntet med julebelysning, ungene i gata syns at den er vel så fin som den blinkende tujaen.
Da er det bare å skride til verket og se på problemer som utfordringer og bruke den kommende vinteren til å planlegge hvilke veier den gamle Finnmarkingen skal få oppleve til sommeren…….

Mer i sommerutgaven av Nsu-Posten

Registrer din email for å motta nyhetsbrev:

  • Addresse: NSU-Club Norway
    Postboks 55, Bryn
    0611 Oslo
  • Telefon: 91358506 / 91163104
  • Email: post@nsuclub-norway.no
NYHETER

Treff på Nordre Skøyen hovedgård søndag 3/10 kl. 12.00. Det blir servering med koldbord.